Angsttandarts Capelle aan den IJssel

Als u angst heeft voor de tandarts, weet dan dat u niet de enige bent. Bij de praktijk van Dental Network staat een professioneel en in angst gespecialiseerd team voor u klaar. We staan ook wel bekend als dé angsttandarts van Capelle aan den IJssel. Hieronder leest u meer informatie over bekende tandartsangsten en onze aanpak. Stapt u liever meteen over uw angst heen? Schrijf u dan in als nieuwe patiënt. Spreekt u liever eerst iemand aan de telefoon? Neem dan contact met ons op.

Waarom ben ik bang voor de tandarts?

Angst voor tandartsbezoeken kan verschillende redenen hebben. Vaak ligt er een nare ervaring in het verleden ten grondslag aan de tandartsangst. Dit noemen wij een traumatische tandheelkundige ervaring. Misschien brengen de geluiden en geuren van een tandartspraktijk of tandartsapparatuur herinneringen op aan slechte ervaringen, of laten deze u denken dat een behandeling pijnlijk zal zijn. Echter, steeds meer tandartsen beseffen dat vriendelijkheid en zachtaardigheid essentieel zijn om tandheelkundige behandelingen tot een acceptabel en normaal onderdeel van het leven te maken. Bij Dentalnetwork.nl behandelen wij met succes al jarenlang zeer angstige patiënten. Onze zorgverleners zijn erop getraind de angst bij u weg te nemen, door middel van de juiste benadering, communicatietechnieken en behandelmethoden. We zijn dan ook dé angsttandarts in Capelle aan den IJssel.

Ik heb al jaren de tandarts niet bezocht in verband met angst. Hoe is het nu bij de tandarts?

De gebruikte methoden en materialen in de tandheelkunde zijn de laatste jaren erg verbeterd. Moderne tandheelkundige behandelingen kunnen nu volledig pijnloos zijn. Desondanks zijn de meeste mensen nog steeds een beetje nerveus, bij de gedachte om naar de tandarts te gaan. Als u al een tijdje niet bij de tandarts bent geweest, zult u waarschijnlijk merken dat de werkwijze veel patiëntvriendelijker is geworden sinds uw laatste bezoek. De algemene werkwijze zal hoogstwaarschijnlijk meer ontspannen zijn, de technieken en veiligheidsprocedures zullen veel beter zijn en er zal gebruik worden gemaakt van modernere apparatuur. Bij Dentalnetwork.nl garanderen wij onze patiënten de best mogelijke zorg, ook als het gaat om een geduldige en begripvolle opstelling, met name als u angstig bent voor de tandarts of tandartspraktijk.

Hoe kies ik een tandarts?

Veel tandartsen bieden tegenwoordig een speciale behandeling voor angstige patiënten aan. Het eerste obstakel kan soms al de daad zijn om andere mensen te vertellen dat u bang bent voor tandheelkundige behandelingen. Als u dit met uw vrienden of collega’s kunt bespreken, vindt u waarschijnlijk een ander die ook soortgelijke problemen heeft. Zij kunnen u misschien een tandarts aanbevelen. Een tandarts die persoonlijk wordt aanbevolen door een ander op basis van goede ervaringen, is meestal een goede manier om bij de juiste tandarts terecht te komen. Daarnaast is het raadzaam recensies te bekijken over de tandarts of tandartspraktijk. Vaak delen patiënten hun ervaringen online, bijvoorbeeld via Google Reviews of via ZorgkaartNederland.nl. Ook de praktijken van Dental Network zijn uitvoerig beoordeeld. Kijk voor recensies op www.zorgkaartnederland.nl.

Bestaat er een speciale angsttandarts die mij helpt met mijn angsten?

Ja. Dit betekent dat ze gewend zijn om regelmatig met angstige patiënten om te gaan. Als u op ziet tegen een tandheelkundige behandeling, is het raadzaam dat u een tandartspraktijk bezoekt die affiniteit heeft met angstige patiënten. Ook als deze praktijk iets verder af ligt van uw woonadres, loont het zich vaak de reis te overwegen. Immers, als u op deze manier van uw angst afkomt is het zeker de moeite waard.

Ik ben lang niet bij de tandarts geweest, heb ik veel behandelingen nodig?

Tegenwoordig wordt er in de tandheelkunde veel ingezet op preventie en het behoud van de eigen tanden. Dit betekent dat uw tandheelkundige team ernaar streeft u te ondersteunen om een gezonde mond en gezonde tanden te behouden. Het gebruik van een fluoride tandpasta zal helpen om uw tanden te versterken en verval te voorkomen. Daarnaast wordt door middel van goede begeleiding en reiniging van het gebit, bij de mondhygiënist of preventie-assistent, ervoor gezorgd dat bacteriën minder snel de kans krijgen om tandbederf en tandvleesontsteking te veroorzaken.
Tanden kunnen een heel mensenleven meegaan als deze goed worden verzorgd. Het is niet vooraf te bepalen of u veel behandeling nodig heeft als u langere tijd de tandarts niet heeft bezocht. Dit is sterk afhankelijk van uw weerstand, voedingsgewoontes en mondhygiëne. Iemand die bijvoorbeeld veel tussendoortjes op een dag neemt en het gebit niet goed onderhoudt, heeft aanzienlijk meer kans op tandbederf. Om erachter te komen of u wel of geen tandheelkundige behandeling nodig heeft, is een gebitscontrole bij de tandarts noodzakelijk. Uw tandarts controleert niet alleen op tandbederf, maar helpt u ook bij het voorkomen van tandvleesaandoeningen. Zodra uw mond gezond is zijn uw bezoeken aan de praktijk vaak gemakkelijke en relatief korte sessies, bestaande uit een controle en eventuele reiniging.

Wat gebeurt er bij een eerste afspraak?

Doorgaans is de eerste afspraak enkel een consult. De tandarts zal de mond visueel onderzoeken. Daarnaast worden er zo nodig en in overleg met u röntgenfoto’s gemaakt. De tandarts kan immers niet het gedeelte tussen de kiezen en onder het tandvlees met het blote oog beoordelen. Röntgenfoto’s laten eventuele ‘verborgen’ problemen (zoals gaatjes en ontstekingen) vaak wel zien. Uw eerste bezoek geeft u de kans om de tandarts, receptionist en andere leden van het team te ‘interviewen’ en een praatje te maken over wat u vervolgens kunt verwachten. Aan de hand van het eerste consult zal de tandarts u uitleg geven over het behandelvoorstel. Als er geen behandelingen benodigd zijn, wordt er een vervolgafspraak gemaakt voor de eerstvolgende controle, meestal een half jaar later. Ook wordt er beoordeeld of er een gebitsreiniging benodigd is. Daarnaast worden bij het eerste consult ook eventuele vervolgkosten besproken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Moet ik het tandheelkundig team vertellen dat ik bang ben voor de tandarts?

Ja. Dental Network is namelijk gespecialiseerd angsttandarts in Capelle aan den IJssel. Vertel het team weet dat u angstig bent, zodat ze u kunnen helpen. Geeft aan wat u vooral niet leuk vindt aan tandheelkundige behandelingen. Als u denkt de reden te weten, vertel uw tandheelkundig team dan wat de angst kan hebben veroorzaakt. Soms is het de naald voor de verdoving, maar het kan bijvoorbeeld ook het beknellende gevoel zijn dat u niet kunt slikken tijdens de behandeling. Hoe meer informatie uw tandheelkundig team heeft, des te effectiever zij u hierin kunnen helpen, door adequaat hierop in te spelen.

Ik ben bang voor injecties, wat kan ik doen?

Veel mensen zijn bang voor de lokale verdovingsinjectie die nodig is om de tand te verdoven. Het is belangrijk dat u uw tandheelkundig team hierover inlicht. Er zijn speciale gels en sprays die vóór de injectie op het tandvlees kunnen worden aangebracht, op het gedeelte waar de naald wordt ingebracht. Deze gel verdooft het tandvlees zodat u de naald niet of nauwelijks voelt.

Wat is het beste moment van de dag om de tandarts te bezoeken?

Boek afspraken op een tijdstip van de dag waarop u zich op uw best voelt en wanneer u geen andere verplichtingen heeft om u zorgen over te maken. Reserveer ruim de tijd, zodat u in een ontspannen gemoedstoestand bij de praktijk kunt komen. Als u zich haast, zal dit de nervositeit enkel in de hand werken. Het is meestal het beste om iets te eten voordat u de tandartspraktijk bezoekt, dan is er minder kans dat u eventueel flauw wordt door de spanning.

Kan ik voor behandeling onder algehele narcose kiezen?

Er is sprake van algehele narcose wanneer u kunstmatig in slaap zou worden gehouden tijdens de behandeling. Voor algemene tandheelkundige behandelingen wordt dit afgeraden, omdat algehele narcose bepaalde risico’s met zich mee brengt. Daarnaast zijn de kosten veel hoger dan behandeling met lokale anesthesie, waarbij alleen de te behandelen tanden worden verdoofd. Bij Dentalnetwork.nl hebben wij speciale angsttandartsen die erop zijn gespecialiseerd uw angsten weg te nemen. Wij kunnen meer dan 95% van alle angstige patiënten zonder algehele narcose behandelen. Deze patiënten komen zelfs geleidelijk van hun angst af. Daarom loont het zich om altijd een tandartspraktijk te kiezen waar vriendelijkheid en geduld centraal staan. U zult merken dat u zich steeds meer op uw gemak zult voelen en dat de angst op een gegeven moment tot een minimum wordt beperkt. Een dure en risicovolle behandeling onder algehele narcose is dan niet nodig. Mocht u echter toch een behandeling onder algehele narcose nodig hebben, dan zal uw tandartspraktijk u verder verwijzen naar een instantie die dit uitvoert. Vaak is dit een ziekenhuis in de regio.

Kan ik het tandheelkundig team vragen om te stoppen tijdens de behandeling als dat nodig is?

Bij Dentalnetwork.nl spreken wij met onze patiënten af dat zij de hand omhoog mogen doen als zij tijdens de behandeling willen stoppen. Soms is dat nodig om weer even tot rust te komen. Dit geeft meer het gevoel van controle voor u als patiënt én bevordert het zelfvertrouwen om tandheelkundige behandelingen te ondergaan.

Kan ik een vriend of familielid meenemen?

Mensen voelen zich vaak beter als een vriend of familielid met hen mee gaat naar de praktijk. Een capabele vriend of familielid is vaak een geruststellende hulp. Het is geen enkel probleem om iemand mee te nemen, zolang dit de behandeling ten goede komt.

Kan ik zorgen voor afleiding tijdens de behandeling?

Luisteren naar muziek is een goede manier om u te helpen ontspannen. Sommige praktijken spelen muziek af in de behandelkamers, maar de beste manier is om een hoofdtelefoon en uw telefoon of MP3-speler mee te nemen, zodat u uw eigen muziek kunt beluisteren. Daarnaast hebben wij bij Dentalnetwork.nl vaak tv-schermen aan het plafond hangen wat voor de nodige, plezierige afleiding zorgt tijdens de behandeling.

Ik heb de tandarts bezocht voor een controle, wat moet ik nu doen?

Bekijk alles stap voor stap. Bespreek een voorgestelde behandeling met uw tandarts en beslis wat u denkt dat u aankan. Dit kan bijvoorbeeld zo simpel zijn als een onderzoek met enkel een gebitsspiegel. Als u daarmee slaagt, vindt u het misschien daarna fijn om uw tanden te laten polijsten voor een fris gevoel, eventueel door de mondhygiënist. Wees niet bang om tijdens de behandeling aan te geven dat u wenst te stoppen. Bij Dentalnetwork.nl laten wij ons leiden door u als patiënt. Uiteindelijk draait het om úw mond en om die reden wordt er goed naar u geluisterd. Dit zorgt voor een zo aangenaam mogelijke behandeling. De ervaring leert dat u op deze manier, in stapjes, geheel af kunt komen van uw angst voor de tandarts.

Wat kan ik nog meer doen om me te helpen ontspannen tijdens de behandeling?

Nadenken over iets anders dan de behandeling is een goede afleiding. Probeer een denkbeeldige puzzel op te lossen of geef uzelf een lastige taak om uit te voeren. Probeer bijvoorbeeld elke teen om de beurt te bewegen, zonder één van de anderen te verplaatsen.

Welke technieken kan de tandartspraktijk gebruiken om mij te helpen?

Veel praktijken bieden verschillende soorten sedatie, waaronder inhalatie (bijvoorbeeld lachgassedatie) en intraveneus (middels een injectie), aan. Andere methoden zijn bijvoorbeeld hypnose- en relaxatietechnieken. U zou deze technieken zelf kunnen aanleren, waardoor u meer controle kunt krijgen over gevoelens van leed of angst. De gespreks- en behandeltechnieken die de tandartsen bij Dentalnetwork.nl hanteren zijn er speciaal voor ontwikkeld om angstige patiënten in een kalme staat te brengen. Zo verloopt de behandeling op een ontspannen en plezierige wijze.

Zullen de behandelingen met de tijd beter te verdragen zijn?

Als u uw tandarts en andere leden van het tandheelkundig team leert kennen en vertrouwen, zult u merken dat uw angsten verminderen. Na verloop van tijd krijgt u controle over uw angsten en kan tandheelkundige zorg een normaal onderdeel van uw leven worden.

Met wie kan ik praten?

In eerste instantie is het raadzaam om de angst met uw tandarts bespreekbaar te maken. Schroom niet, de tandartsen bij Dental Network in Capelle aan den IJssel zien dagelijks hele angstige patiënten en zijn hierop gespecialiseerd. Bij de inschrijving is het al raadzaam te melden dat u last heeft van angst voor de tandarts. Hoewel de tandartsen altijd een vriendelijke en geduldige werkwijze hanteren, zal er nog extra rekening worden gehouden met uw specifieke angsten.

Dental Network – Capelle Centrum

Duikerlaan 262
2903 AC Capelle aan den IJssel

010 766 7000
capellecentrum@dentalnetwork.nl

Bekijk dit team
Impressie van onze praktijk

Openingstijden

6 dagen per week geopend!

Maandag:07:00 – 21:00
Dinsdag:07:00 – 21:00
Woensdag:08:00 – 19:00
Donderdag:08:00 – 17:00
Vrijdag:08:00 – 17:00
Zaterdag:08:00 – 17:00
Zondag:Gesloten

Dental Network – Capelle Fascinatio

Fascinatio Boulevard 1126
2909 VA Capelle aan den IJssel

010 202 0207
fascinatio@dentalnetwork.nl

Bekijk dit team
Impressie van onze praktijk

Openingstijden

Ook op zaterdag geopend

Maandag:08:00 – 20:00
Dinsdag:08:00 – 19:00
Woensdag:08:00 – 17:00
Donderdag:08:00 – 18:30
Vrijdag:08:00 – 16:30
Zaterdag:08:00 – 16:30
Zondag:Gesloten

Dental Network – Capelle Schollevaar

Zadkinerade 120, 2907 MB
Capelle aan den IJssel

010 451 6144
schollevaar@dentalnetwork.nl

Bekijk dit team
Impressie van onze praktijk

Openingstijden

Ook op zaterdag geopend

Maandag: 08:00 – 20:00 uur
Dinsdag:08:00 – 16:30 uur
Woensdag:08:00 – 20:00 uur
Donderdag:08:00 – 20:00 uur
Vrijdag:08:00 – 16:30 uur
Zaterdag: 08:00 – 16:30 uur
Zondag: Gesloten

Dental Network – Capelle Oostgaarde

De linie 14, 2905 AX
Capelle aan den IJssel

010 451 82 28
oostgaarde@dentalnetwork.nl

Bekijk dit team
Impressie van onze praktijk

Openingstijden

 

Maandag:08:00 – 16:30
Dinsdag:08:00 – 16:30
Woensdag:08:00 – 16:30
Donderdag:08:00 – 16:30
Vrijdag:08:00 – 16:30
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

Dental Network – ’s-Gravenland

Paganinistraat 12, 2901 KG
Capelle aan den IJssel

010 202 0496
sgravenland@dentalnetwork.nl

Bekijk dit team
Impressie van onze praktijk

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag:09:00 – 17:30 uur
Woensdag:08:00 – 17:00 uur
Donderdag:08:00 – 16:30 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Dental Network – Rotterdam-Zuid

Lange Hilleweg 380, 3073 BZ
Rotterdam
(Op de eerste verdieping in het gezondheidscentrum)

010 313 3985
rotterdamzuid@dentalnetwork.nl

Bekijk dit team
Impressie van onze praktijk

Openingstijden

Maandag:08:00 – 17:00 uur
Dinsdag:08:00 – 17:00 uur
Woensdag:08:00 – 17:00 uur
Donderdag:08:00 – 17:00 uur
Vrijdag:08:00 – 17:00 uur
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten