Orthodontie

Hebben scheve tanden en kiezen een negatief effect op uw zelfbeeld of ontwikkelt u eetproblemen? De tandarts voor orthodontie van Dental Network in Capelle aan den IJssel en Rotterdam helpt u graag aan een recht gebit. Deze tandarts is gespecialiseerd in de stand van tanden en hoe dit aan te passen. Waarom kiezen voor Dental Network:

 • In het weekend en ’s avonds geopend.
 • Inschrijven en direct een afspraak inplannen.
 • Geen wachtlijst.
 • Deskundig team.

Maak een afspraak bij de tandarts voor orthodontie in een van onze praktijken of schrijf u in als nieuwe patiënt.

Kosten orthodontie

De kosten voor tandheelkundige behandelingen worden elk jaar vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dat betekent echter niet dat u overal dezelfde tarieven betaalt. Ook de kosten per behandeling kunnen verschillen. Raadpleeg onze tarieven voor een actueel overzicht.

Bekijk al onze tarieven voor tandheelkundige behandelingen.

Behandeling door een tandarts voor orthodontie

Doorzichtige beugel (Invisalign en SureSmile)

De Invisalign en SureSmile beugel zijn onzichtbare beugels. Deze varianten zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. U ontvangt regelmatig een nieuwe aligner om de veranderingen van uw gebit te ondersteunen. Ook de Invisalign is geschikt voor meerdere gebitsproblemen.

Slotjesbeugel

De bekendste onder de beugels: de slotjesbeugel. De tandarts voor orthodontie plakt een zogenoemd slotje op elke tand en kies en plaatst hier een draadje in. Bij de kiezen trekken we dit draad strak, waardoor we de stand van uw tanden en kiezen kunnen veranderen.

Buitenboordbeugel

Heeft u last van een overbeet of is er niet voldoende ruimte achter in uw mond? Met een buitenboordbeugel remmen we de groei van de bovenkaak en zorgen we voor meer ruimte. Bij een buitenboordbeugel draagt u een hoofddeksel.

Wanneer naar de ortho?

We delen enkele situaties waarbij het verstandig is om een afspraak in te plannen bij onze tandarts voor orthodontie in Capelle aan den IJssel of Rotterdam.

 • Uw bovenste voortanden steken uit en dit veroorzaakt klachten. Deze tanden kunnen sneller beschadigd raken.
 • Uw onder- en bovenkaak passen niet goed op elkaar, waardoor u last kunt krijgen van een verkeerde beet.
 • Uw tanden sluiten niet goed op elkaar aan, waardoor u uw kaakspieren op de verkeerde manier belast.

Resultaten orthodontie

Met orthodontie kunnen we de stand van uw gebit zo aanpassen dat u:

 • Geen last meer heeft van een overbeet.
 • Geen last meer heeft van scheve tanden en kiezen.
 • Geen last meer heeft van verkeerde belasting van de kaakspieren.
 • Geen last meer heeft van een verkeerde stand van de kaken.

Beoordelingen van onze patiënten

“Duidelijk over afspraken en behandeling. Geduldig en heel professioneel. Invisalign beugel gebruikt en ik ben zeer tevreden over het proces en resultaat.” – T. Ramos uit Capelle aan den IJssel

Ik kom nu bijna 2 jaar lang maandelijks langs dit praktijk ivm met mijn slotjesbeugel. De beugel mag er inmiddels bijna uit, en ik ben tot nu toe tevreden met hoe het gehele proces tot nu verlopen is. Het fijne aan het praktijk is dat ze op donderdagen ook in de avond open zijn. Je kan ook ver vooruit plannen, zodat je zeker bent van een plekje. Daarnaast, de medewerksters zijn altijd vriendelijk en behulpzaam.” – P. uit Capelle aan den IJssel

Orthodontist Capelle aan den IJssel

Als u op zoek bent naar een betrouwbare tandartspraktijk voor orthodontie in Capelle aan den IJssel of Rotterdam, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ons team van ervaren en deskundige tandartsen staat klaar om u de best mogelijke zorg te bieden. Of het nu gaat om het rechtzetten van scheve tanden, het corrigeren van een overbeet of andere orthodontische behandelingen, we hebben de expertise en technologie om uw glimlach weer stralend te maken.

We verwelkomen u graag in een van onze praktijken in Capelle aan den IJssel of Rotterdam.

Maak een afspraak of schrijf u in

Bent u benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Plan via onderstaande button een afspraak in bij een van onze praktijken. Ook als u nog geen patiënt bent, kunt u terecht bij de specialisten van Dental Network. Gebruik de andere button om uzelf in te schrijven.

 

Veelgestelde vragen over orthodontie

Wat is orthodontie?

Orthodontie heeft als doel om de stand van tanden zodanig te verplaatsen dat het mooi recht in uw tandboog staat, om de functie en het uiterlijk van het gebit te bevorderen. Uw gebit is makkelijker te reinigen en de krachtverdeling zal meer gebalanceerd zijn.

Waarom zou ik een orthodontische behandeling moeten ondergaan?

Veel mensen hebben te weinig ruimte in de kaak, waardoor de tanden en kiezen scheef gaan staan. Het kan ook voorkomen dat er te veel ruimte in de kaak is en dat tanden op de verkeerde plek in de tandboog groeien. Een orthodontische behandeling zal de tanden recht uitlijnen in de tandboog en ze in een betere positie brengen. Dit kan het uiterlijk en de manier waarop de tanden op elkaar bijten verbeteren. Daarnaast zijn ze ook makkelijker schoon te maken.

Vanaf welke leeftijd kan een orthodontische behandeling worden uitgevoerd?

Het beste is om al in de kindertijd een bezoek te brengen aan een tandarts voor orthodontie, maar volwassenen kunnen ook zeker een orthodontische behandeling ondergaan. Leeftijd is minder belangrijk dan het hebben van het juiste aantal tanden. Bij kinderen kan het namelijk nodig zijn om te wachten totdat er genoeg tanden zijn, voordat de behandeling wordt gestart. Maak gerust een afspraak bij een van onze praktijken in Capelle aan den IJssel of Dental Network.

Wie voert de orthodontie uit?

Uw tandarts kan een orthodontische behandeling uitvoeren. Ze kunnen u ook naar een specialist doorsturen die extra kwalificaties heeft. De specialist, ook wel tandarts voor orthodontie genoemd, kunt u vinden in een praktijk of in een ziekenhuis.

Moet ik tanden laten trekken om ruimte te maken?

U heeft misschien niet genoeg ruimte voor al uw permanente tanden. Als dat zo is, moet u mogelijk een aantal permanente tanden laten trekken om ruimte te maken. Ons tandheelkundig team zal u vertellen of dit het geval is. Soms kan ruimte worden gemaakt met andere type behandelingen.

Wat is een verwijderbare beugel?

Een verwijderbare beugel gebruikt zachte druk om de stand van uw gebit te veranderen. Om de beugel schoon te maken, kunt u hem uit de mond nemen. Een verwijderbare beugel wordt ook wel gebruikt om de huidige stand van de tanden vast te houden of nachtelijk tandenknarsen tegen te gaan.

Wat is een vaste beugel?

Een vaste beugel kunt u niet uit de mond nemen. Vaak moeten tanden nauwkeuriger worden geleid dan met een verwijderbare beugel. Een voorbeeld van een vaste beugel is een slotjesbeugel. De slotjes plakken we vast aan uw tanden, waardoor u de beugel niet uit kunt doen. Een flexibel draad verbindt alle slotjes en verandert de stand van uw tanden en kiezen.

Wat is een functionele brace?

Het is soms mogelijk om de manier waarop uw kaken groeien te veranderen, met behulp van een functionele beugel. Dit werkt door de kracht van uw kaakspieren te gebruiken en kan helpen bij bepaalde soorten gebitsproblemen.

Wat is een buitenboordbeugel?

Bij een buitenboordbeugel bevestigen we ringetjes rond uw kiezen. ’s Nachts draagt u dan een hoofddeksel waardoor de groei van uw bovenkaak geremd wordt. U hoeft de beugel meestal alleen ’s avonds of ’s nachts te dragen.

Wat zijn onzichtbare beugels?

Dit zijn harde, doorzichtige plastic ‘aligners’ (mallen) die worden gebruikt om tanden recht te zetten. U draagt elke set twee weken voordat u weer een nieuwe ontvangt. Ze zijn gemaakt van doorzichtig plastic, dus ze zijn nagenoeg onzichtbaar. U moet een aligner 22 tot 23 uur per dag dragen voor de beste resultaten. Het is belangrijk dat u al uw volwassen tanden heeft, voordat u deze behandeling kunt krijgen.

Wat zijn elastieken?

Soms worden delicate elastiekjes bevestigd aan een slotjesbeugel om de tanden te helpen bewegen. Uw tandarts voor orthodontie zal u vertellen of u een elastiek nodig heeft.

Hoelang moet ik een beugel dragen?

De duur van de behandeling hangt af van hoe ernstig het probleem is. Het kan verschillen van enkele maanden tot tweeënhalf jaar. De meeste mensen kunnen in één tot twee jaar worden behandeld.

Wat gebeurt er wanneer mijn tanden de juiste positie hebben?

Als de behandeling is voltooid, moeten de tanden een tijdje op hun plaats worden gehouden. Dit noemen we de ‘retentieperiode’. De apparaten die de tanden op hun plaats houden, noemen we ‘vasthouders’. De houders kunnen worden verwijderd of bevestigd, afhankelijk van het oorspronkelijke probleem.

Doet een beugel pijn?

Alle apparaten kunnen in het begin vreemd aanvoelen en kunnen ongemakken veroorzaken. Als het probleem niet verdwijnt, kan de tandarts voor orthodontie mogelijk aanpassingen doen om dit te verhelpen. Tanden voelen vaak onmiddellijk nadat een beugel is aangepast enigszins gevoelig aan, maar dit neemt snel af.

Hoe succesvol is orthodontie?

Succes hangt af van zowel de vaardigheden van de tandarts voor orthodontie, als van het enthousiasme en de hulpvaardigheid van de patiënt (en van de ouders wanneer de patiënt nog kind is). Het is belangrijk om alle instructies van de tandarts voor orthodontie op te volgen en om afspraken te maken. Het succes van de behandeling hangt ook af van de inzet van de patiënt. Voor orthodontie bij kinderen is het heel belangrijk dat het kind achter de behandeling staat.

Kan orthodontie mijn tanden beschadigen?

Uw tanden kunnen beschadigd raken als u ze tijdens de behandeling niet goed verzorgt. De beugel zelf veroorzaakt geen schade, maar slechte reiniging en te veel suikerhoudend voedsel en -dranken kunnen permanente schade aan uw tanden veroorzaken. Beugels en draden kunnen voedsel vasthouden en meer tandplak veroorzaken dan normaal. Het is daarom van groot belang dat u uw tanden en beugel grondig reinigt.

Is orthodontie permanent?

Zelfs na orthodontisch werk is het normaal dat er tijdens het leven kleine tandbewegingen optreden. We kunnen dus geen permanente resultaten beloven. Het is echter ongebruikelijk dat tanden zodanig veranderen dat een nieuwe behandeling nodig is.

Hoe zorg ik voor mijn beugel en tanden?

Het is belangrijk om uw tanden te laten controleren door uw tandarts gedurende de periode dat u een beugel draagt. U moet ook extra goed zorgen voor uw tanden en mond:

 • Reinig uw tanden elke dag zorgvuldig, ook tussen de tanden waar u niet goed bij kunt. Beugels zijn kwetsbaar en daarom is zorgvuldig schoonmaken belangrijk. Zo voorkomt u dat de beugel niet breekt. Uw tandheelkundig team toont u de speciale technieken die u hiervoor kunt gebruiken, afhankelijk van de beugel die u draagt.
 • Verminder de hoeveelheid suiker- en koolzuurhoudend voedsel en drankjes. Ook plakkerig en hard voedsel kan uw beugel beschadigen.
 • Poets uw tanden voor het slapen gaan en op zijn minst op één ander moment gedurende de dag. Gebruik mondwater als dat nodig is. Uw tandheelkundig team kan een sterkere fluoride tandpasta adviseren, of misschien een fluoridegel of mondspoeling, die u kunt gebruiken.

 

Dental Network – Capelle Centrum

Duikerlaan 262
2903 AC Capelle aan den IJssel

010 766 7000
capellecentrum@dentalnetwork.nl

Bekijk dit team
Impressie van onze praktijk

Openingstijden

6 dagen per week geopend!

Maandag:07:00 – 21:00
Dinsdag:07:00 – 21:00
Woensdag:08:00 – 19:00
Donderdag:08:00 – 17:00
Vrijdag:08:00 – 17:00
Zaterdag:08:00 – 17:00
Zondag:Gesloten

Dental Network – Capelle Fascinatio

Fascinatio Boulevard 1126
2909 VA Capelle aan den IJssel

010 202 0207
fascinatio@dentalnetwork.nl

Bekijk dit team
Impressie van onze praktijk

Openingstijden

Ook op zaterdag geopend

Maandag:08:00 – 20:00
Dinsdag:08:00 – 19:00
Woensdag:08:00 – 17:00
Donderdag:08:00 – 18:30
Vrijdag:08:00 – 16:30
Zaterdag:08:00 – 16:30
Zondag:Gesloten

Dental Network – Capelle Schollevaar

Zadkinerade 120, 2907 MB
Capelle aan den IJssel

010 451 6144
schollevaar@dentalnetwork.nl

Bekijk dit team
Impressie van onze praktijk

Openingstijden

Ook op zaterdag geopend

Maandag: 08:00 – 20:00 uur
Dinsdag:08:00 – 16:30 uur
Woensdag:08:00 – 20:00 uur
Donderdag:08:00 – 20:00 uur
Vrijdag:08:00 – 16:30 uur
Zaterdag: 08:00 – 16:30 uur
Zondag: Gesloten

Dental Network – Capelle Oostgaarde

De linie 14, 2905 AX
Capelle aan den IJssel

010 451 82 28
oostgaarde@dentalnetwork.nl

Bekijk dit team
Impressie van onze praktijk

Openingstijden

 

Maandag:08:00 – 16:30
Dinsdag:08:00 – 16:30
Woensdag:08:00 – 16:30
Donderdag:08:00 – 16:30
Vrijdag:08:00 – 16:30
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

Dental Network – ’s-Gravenland

Paganinistraat 12, 2901 KG
Capelle aan den IJssel

010 202 0496
sgravenland@dentalnetwork.nl

Bekijk dit team
Impressie van onze praktijk

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag:09:00 – 17:30 uur
Woensdag:08:00 – 17:00 uur
Donderdag:08:00 – 16:30 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Dental Network – Rotterdam-Zuid

Lange Hilleweg 380, 3073 BZ
Rotterdam
(Op de eerste verdieping in het gezondheidscentrum)

010 313 3985
rotterdamzuid@dentalnetwork.nl

Bekijk dit team
Impressie van onze praktijk

Openingstijden

Maandag:08:00 – 17:00 uur
Dinsdag:08:00 – 17:00 uur
Woensdag:08:00 – 17:00 uur
Donderdag:08:00 – 17:00 uur
Vrijdag:08:00 – 17:00 uur
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten