Implantaten

Als u een of meer tanden of kiezen mist, bieden implantaten de uitkomst. Een implantaat is een kunstwortel van titanium die de tandarts of implantoloog als een soort schroef in uw kaak plaatst. Op deze manier vormt het implantaat een sterke en duurzame basis voor een kroon, brug of kunstgebit. Dankzij implantaten kunt u uw gebit weer optimaal gebruiken en krijgt u uw oude glimlach weer terug.

 • Ervaren tandartsen en implantologen
 • Geen wachtlijst voor nieuwe patiënten
 • Ook ’s avonds en in weekenden open
 • Beoordeeld met een 8,9
 • Glimlach weer breeduit

Bij Dental Network in Capelle aan den IJssel of Rotterdam kunt u terecht voor implantaten voor een kroon, brug of heel kunstgebit. Maak direct een afspraak via de gekleurde buttons of lees meer over onze werkwijze.

Wat zijn implantaten?

Een implantaat is een artificiële wortel die fungeert als de fundering van een kroon of brug als u een of meerdere tanden mist. Implantaten zijn ook ideaal voor een klikgebit als u helemaal geen tanden meer heeft en een gewone prothese niet blijft zitten. Deze kunstwortel ziet eruit als een kleine schroef en we plaatsen deze in het kaakbot.

Deze kunstwortel ziet eruit als een kleine schroef en we plaatsen deze in het kaakbot.

Wanneer heeft u een implantaat nodig?

Als u een of meerdere tanden mist

U komt in aanmerking voor een implantaat als u een of meerdere tanden of kiezen mist. We plaatsen dan een kroon op het implantaat. Als u meerdere tanden mist, plaatsen we een brug of een verankering voor een gedeeltelijk kunstgebit.

Als een normaal kunstgebit niet goed blijft zitten

Als uw kaak te weinig houvast biedt voor een normale prothese, maken we met 2 of 4 implantaten een stevige basis voor een klikgebit. Dat kunstgebit maken we volledig op maat.

Voordelen van implantaten

Een implantaat brengt veel voordelen met zich mee. We zetten een aantal voor u op een rij:

 • Het is een zeer duurzame tandvervanging, een oplossing voor de lange termijn.
 • Naburige gebitselementen blijven intact. Met een implantaat vervangen we de ontbrekende tanden, zonder dat we omliggende tanden moeten slijpen. Dat is namelijk wel het geval bij een traditionele brug.
 • Een kroon of brug op een implantaat zit zeer vast en functioneert als een echte tand.
 • De contouren van uw kaak en tandvlees blijven beter intact. De reden hiervoor is dat een implantaat niet alleen de tand vervangt, maar ook de wortel.

Wat als er niet voldoende bot is?

Soms is er sprake van een geslonken kaak. Dit houdt in dat het bot in de kaak of een deel van de kaak verdwenen is. U kunt zich voorstellen dat het in zo’n situatie lastiger is om houvast te krijgen voor het implantaat. Om die reden kunnen onze specialisten het bot weer netjes opbouwen. Dit heet een botopbouw of botaugmentatie.

Wat houdt botopbouw in?

Als er sprake is van te weinig botvolume, dan kan het bot worden opgebouwd door onze specialisten. Hierbij wordt het betreffende gedeelte van de kaak goed verdoofd zodat u helemaal niets voelt. Vervolgens wordt het tandvlees voorzichtig opzijgeschoven en wordt de kaak opgebouwd door middel van uw eigen kaakbot of door middel van kunstbot (speciale korrels).

Na de ingreep heeft het bot een paar maanden genezingstijd nodig. Na deze periode zal het bot weer stevig genoeg zijn om één of meerdere implantaten te plaatsen.

Wat houdt een sinuslift in?

In sommige gevallen is er sprake van te weinig kaakbot in de bovenkaak in de regio van de kiezen. Dit gebied is direct onder de neusbijholtes. Om hier voldoende botvolume te creëren wordt de neusbijholtebodem opgevuld met kunstbot of eigen bot (autoloog bot).

Op die manier zal er weer voldoende stevigheid geboden kunnen worden aan de te plaatsen implantaten. Deze ingreep wordt ook wel neusbodemelevatie of sinuslift genoemd.

De implantaatbehandeling stap voor stap

Een behandeling voor implantaten is een behoorlijke ingreep. Om u een overzicht te bieden, hebben we de behandeling stapsgewijs voor u uitgeschreven:

 1. We beginnen met een plaatselijke verdoving. Vervolgens maken we een opening in het tandvlees en boren we een gaatje waar het implantaat precies in past.
 2. De volgende stap is het plaatsen van het implantaat. Als hij goed zit, plaatsen we een dopje op het implantaat om het goed af te sluiten.
 3. Vervolgens is er een periode tussen de 2 tot 6 maanden nodig voordat het implantaat stevig is vastgegroeid en u het mag belasten.
 4. De laatste stap is het plaatsen van de kroon, brug of prothese. De ruimte is netjes opgevuld en u heeft weer een compleet gebit.

Nazorg bij implantaten

Als u implantaten heeft laten plaatsen, heeft u vlak de ingreep een wond in uw tandvlees. Deze wond hechten we met oplosbare hechtingen. We vertellen u na de behandeling hoe u de wond het best verzorgt.

Verder is het goed om vlak na de plaatsing van uw implantaten rekening te houden met de volgende punten:

 • Vlak na de behandeling kunt u last hebben van zwelling. U gaat dit tegen met een koelelement of een washandje met ijsblokjes erin. Er kan ook een bloeduitstorting ontstaan rondom het behandelde gebied. Dit verdwijnt vanzelf weer.
 • De verdoving is na 2 tot 4 uur na de behandeling uitgewerkt. U krijgt een recept mee voor pijnstilling en mondspoeling. Uiteraard geven we u alle informatie hierover mee.
 • Vermijd roken en drinken van alcohol minimaal 5 dagen na de behandeling. Beide bevorderen de genezing niet. Roken is een van de oorzaken dat een implantaat uiteindelijk niet kan vastgroeien in de kaak. Daarnaast gaan de implantaten minder lang mee als u rookt.

Kosten implantologie

Geen enkel gebit is hetzelfde en een implantaat plaatsen is voor iedere patiënt anders. De kosten voor een of meerdere implantaten zijn dus afhankelijk van wat er allemaal moet gebeuren. Gaat het bijvoorbeeld om een tand of kies, een burg of een heel klikgebit? Wel kunnen we een globale indicatie geven voor het plaatsen van een implantaat met implantaatkroon. De kosten hiervoor bedragen tussen de € 1.500,- en € 2.000,- . Uiteraard kan dit per situatie verschillen, want geen gebit is hetzelfde.

We vertellen u graag meer over wat de kosten voor u persoonlijk zullen zijn. Neem contact met ons op om al uw wensen uitgebreid te bespreken.

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

De basis zorgverzekering vergoedt in bepaalde gevallen ook het plaatsen van implantaten. Denk hierbij aan een sterk geslonken tandeloze kaak of bij medische aandoeningen. Er zijn daarnaast aanvullende tandartsverzekeringen die implantologie (gedeeltelijk) vergoeden. Als u zeker wilt weten hoeveel u vergoedt krijgt, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Daarnaast kunnen we met een speciaal softwareprogramma een verzekeringscheck doen en een indicatie geven van de vergoeding en eigen bijdrage. Maak hiervoor een afspraak bij een van onze specialisten in Capelle aan den IJssel of Rotterdam.

Voor alle tandheelkundige behandelingen

Bij Dental Network kunt u terecht voor talloze tandheelkundige behandelingen. Zo zijn we er ook voor u met:

Bekijk ook onze pagina met alle tandheelkundige behandelingen.

Implantologie Capelle aan den IJssel of Rotterdam

Bent u op zoek naar een ervaren en deskundige implantoloog? Onze moderne tandheelkundige praktijken maken gebruik van de nieuwste technologieën en materialen. Of u nu een enkel implantaat nodig heeft of een volledige reconstructie van uw gebit, ons ervaren team staat klaar om u te helpen uw glimlach te herstellen.

Bij ons staat de zorg voor uw mondgezondheid en uw comfort centraal. We kijken ernaar uit om u te mogen verwelkomen in een van onze praktijken in Capelle aan den IJssel en Rotterdam.

Afspraak maken of inschrijven

Heeft u nog vragen over implantaten? Bekijk hieronder onze veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met uw praktijk. U maakt eenvoudig een afspraak of u schrijft uzelf in via de onderstaande knoppen.

Veelgestelde vragen over implantaten

We begrijpen het als u vragen heeft over implantologie. Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over deze behandeling.

Doet de behandeling pijn?

Als we implantaten plaatsen, doen we dat onder plaatselijke verdoving. We controleren altijd goed van tevoren of de verdoving goed werkt. De meesten die u voorgingen zeggen achteraf dat de behandeling meeviel. U kunt napijn ervaren, deze vangen we op met goede pijnstilling die we u altijd voorschrijven.

Zijn implantaten voor iedereen?

Nee, voor een beperkte groep zijn implantaten geen optie. Verreweg de meesten komen gewoon in aanmerking voor implantaten. Bent u er niet zeker van of uw gebit geschikt is voor implantaten? Onze specialisten staat u graag te woord.

Maakt leeftijd uit bij implantaten?

Implantaten worden doorgaans geplaatst bij (jong)volwassenen. Dit heeft te maken met de groei die plaatsvindt in de jongere levensjaren. Een implantaat ‘groeit’ immers niet mee.

Vergoedt mijn verzekering mijn implantaten?

Dat hangt af van uw verzekeringspakket en uw persoonlijke situatie. U kunt daar het beste informatie over inwinnen bij uw zorgverzekeraar. Ook kunnen we voor u tijdens het consult een verzekeringscheck doen.

Hoe lang gaat een implantaat mee?

Als een implantaat optimaal is ingegroeid in de kaak, staat er in principe geen houdbaarheidsdatum op een implantaat. Net als uw eigen gebit kunnen we hier geen garantie voor geven, want ook bij een natuurlijk gebit kan ziekte, verwaarlozing, trauma of medicijngebruik een negatieve werking hebben op het gebit. We staan achter onze zorgverlening en kwaliteit. Om die reden garanderen we dat u met betrekking tot het technische aspect van het implantaat en de bijbehorende kroon minimaal 5 jaar zorgeloos kunt functioneren. Wel is het vanzelfsprekend dat u uw gebit voldoende onderhoudt en ons periodiek (minimaal 2 maal per jaar) bezoekt voor een periodieke controle en gebitsreiniging.

 

Dental Network – Capelle Centrum

Duikerlaan 262
2903 AC Capelle aan den IJssel

010 766 7000
capellecentrum@dentalnetwork.nl

We zijn dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 08:00 en 17:00 uur.

Bekijk dit team
Impressie van onze praktijk

Openingstijden

6 dagen per week geopend!

Maandag:08:00 – 20:00
Dinsdag:08:00 – 19:00
Woensdag:08:00 – 20:00
Donderdag:08:00 – 20:00
Vrijdag:08:00 – 17:00
Zaterdag:08:00 – 18:00
Zondag:Gesloten

Dental Network – Capelle Fascinatio

Fascinatio Boulevard 1126
2909 VA Capelle aan den IJssel

010 202 0207
fascinatio@dentalnetwork.nl

We zijn dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 08:00 en 17:00 uur.

Bekijk dit team
Impressie van onze praktijk

Openingstijden

Ook op zaterdag geopend

Maandag:08:00 – 20:00
Dinsdag:08:00 – 19:00
Woensdag:08:00 – 20:00
Donderdag:08:00 – 19:00
Vrijdag:08:00 – 17:00
Zaterdag:08:00 – 17:00
Zondag:Gesloten

Dental Network – Capelle Schollevaar

Zadkinerade 120, 2907 MB
Capelle aan den IJssel

010 451 6144
schollevaar@dentalnetwork.nl

We zijn dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 08:00 en 17:00 uur.

Bekijk dit team
Impressie van onze praktijk

Openingstijden

Ook op zaterdag geopend

Maandag: 08:00 – 17:00 uur
Dinsdag:08:00 – 20:00 uur
Woensdag:08:00 – 20:00 uur
Donderdag:08:00 – 20:00 uur
Vrijdag:08:00 – 17:00 uur
Zaterdag: 08:00 – 17:00 uur
Zondag: Gesloten

Dental Network – Capelle Oostgaarde

De linie 14, 2905 AX
Capelle aan den IJssel

010 451 82 28
oostgaarde@dentalnetwork.nl

We zijn dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 08:00 en 17:00 uur.

Bekijk dit team
Impressie van onze praktijk

Openingstijden

 

Maandag:08:00 – 17:00
Dinsdag:08:00 – 17:00
Woensdag:08:00 – 17:00
Donderdag:08:00 – 17:00
Vrijdag:08:00 – 17:00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

Dental Network – ’s-Gravenland

Paganinistraat 12, 2901 KG
Capelle aan den IJssel

010 202 0496
sgravenland@dentalnetwork.nl

We zijn dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 08:00 en 17:00 uur.

Bekijk dit team
Impressie van onze praktijk

Openingstijden

Maandag: 08:00 – 17:00 uur
Dinsdag:08:00 – 17:00 uur
Woensdag:08:00 – 17:00 uur
Donderdag:08:00 – 17:00 uur
Vrijdag:08:00 – 17:00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten